Din faktura | Falkenberg Energi

Fått betalningspåminnelse?

Vi vill hjälpa – inte stjälpa

Att det finns tillgång till el i hemmet är en självklarhet men ibland räcker inte pengarna till. Vi på Falkenberg Energi AB vill alltid arbeta på att hitta en lösning, det vill säga vi vill hellre hjälpa än stjälpa.

Vi gör vad vi kan för att hjälpa våra kunder. Att missa en faktura kan hända alla men ibland finns det kunder som missar att betala faktura efter faktura eller hela tiden betalar fakturorna för sent. Ibland blir vi till och med tyvärr tvungna att stänga av elen. Det är bättre om vi samarbetar och ser till att det inte behöver gå så långt.

Nedan kan du se vad du kan göra om du har svårt att betala en faktura och hur vi kan hjälpa dig om du missar att betala en faktura.

Teckna avtal med oss om du inte gjort det

Genom att teckna avtal med oss kan du på ett enkelt sätt sänka dina elkostnader. Utan ett elavtal betalar du ett så kallat anvisningspris som är högre än ett avtalspris.

Faktura varje månad

Ibland kan det kännas bättre att få faktura varje månad istället för varannan månad. Ring oss så ändrar vi det kostnadsfritt.

Betalningspåminnelse

Om din faktura inte har betalats i tid skickar Visma automatiskt ut en påminnelse när förfallodatumet passerat. På Mina sidor kan du se om din faktura är betald. Har du betalat fakturan i tid men ändå fått en betalningspåminnelse ber vi dig kontrollera att du angett rätt betalningsuppgifter. Om du gjort det eller har frågor om betalningspåminnelsen ringer du Visma på telefon 0771-23 24 00.

Avgiften för påminnelse är 60 kr första gången du får en. Skulle du få ytterligare en betalningspåminnelse inom sex månader blir avgiften 180 kr och så tillkommer en uppmaning om att betala som kostar 200 kr.

Anstånd och delbetalning

Anstånd innebär att förfallodatumet på din faktura skjuts fram i max 30 dagar. Om du vill söka anstånd är det viktigt att du kontaktar oss på telefon 0346-88 67 00 innan det ursprungliga förfallodatumet på fakturan har passerat. Det enda du betalar extra är räntan för de dagar du skjuter upp betalningen.

Vill du delbetala en faktura gör vi en avbetalningsplan till en kostnad som faktureras på första delbetalningen. Kontakta oss även här innan fakturans förfallodatum.

Betalningsalternativ

Autogiro

Så här fungerar autogiro:

 1. Du tecknar ett medgivande via din internetbank om att Falkenberg Energi får dra betalningen för elräkningen via autogiro.
 2. Betalningen överförs automatiskt från ditt bankkonto på förfallodagen – på rätt dag och i rätt tid.
 3. Vi aviserar dig om betalning, belopp och datum då dragningen sker.
 4. Stämmer uppgifterna behöver du bara se till att det finns pengar på kontot.
 5. Skulle uppgifterna vara fel, eller om du vill ändra något, kan du kontakta du oss.

Klicka här för att ladda ner autogiroblanketten direkt.

E-faktura

E-faktura är ett sätt att betala fakturorna genom din internetbank. Fakturan skickas elektroniskt, direkt till din internetbank, allt är ifyllt och klart, det enda du behöver göra är att kontrollera och godkänna.

Fördelar med E-faktura:

 • Det är enkelt och säkert.
 • Du får en god överblick över månadens betalningar.
 • Du kan ta hand om dina fakturor var du än är – allt du behöver är en internetuppkopplad dator, smartphone eller läsplatta.
 • Det är miljövänligt, du sparar vår fina skog.

Anmäl till din internetbank idag!

E-postfaktura

Faktura via e-post innebär att du får fakturan till din e-postadress. Fakturorna skickas elektroniskt, det kommer ingen pappersfaktura med posten.

Fördelar med faktura via e-post:

 • Det är enkelt och säkert.
 • Allt du behöver är en internetuppkopplad dator och du har alltid fakturan tillgänglig. Du får fakturan snabbare.
 • Det är miljövänligt, du sparar vår fina skog.
 • Kombinera gärna med autogiro så blir den dessutom automatiskt betald.
Kivra

Kivra är en digital brevlåda som ersätter pappersdokument. Som användare får du dina fakturor in i ditt arkiv och kan ta fram dem vid behov. Vill du inte längre få dina försändelser digitalt, kan du själv enkelt ställa om till pappersfaktura för Falkenberg Energi i Kivra. Du avanmäler dig då för försändelser från Falkenberg Energi och behålla övriga avsändare i Kivra.