Varning för oseriösa telefonförsäljare! | Falkenberg Energi
2 apr 2024

Varning för oseriösa telefonförsäljare!

Det har kommit till vår kännedom att ett flertal av våra kunder har blivit uppringda av oseriösa telefonförsäljare från olika elbolag som använder sig av lögnaktiga uttryck vid försäljning. Säljarna inleder samtalet med att påstå att de samarbetar med Falkenberg Energi. Vi vill förtydliga att vi INTE samarbetar med några andra elhandelsbolag. De lovar ofta guld och gröna skogar och vissa säljare tar till riktigt fula metoder för att få ett avtal i hamn.

Det är alltid bra att vara på sin vakt och misstänksam när man blir uppringd av en säljare. Ställ följdfrågor och be säljaren utveckla det hen säger. Du märker ganska snart om säljaren tagit sig vatten över huvudet eller inte.

Energimarknadsinspektionen har tidigare varnat för oseriösa försäljningsmetoder i branschen både när det gäller privat- och företagsförsäljning. På Konsumenternas Energimarknadsbyrås hemsida finner du en samlad lista över de elhandelsbolag som fått flest kundklagomål.

Blir du uppringd och känner dig minsta misstänksam lägg på luren och tveka inte att hör av dig till oss om du har frågor eller funderingar!

Du når oss på telefon 0346-88 67 00 eller via mejl energi@falkenberg.se