Ladda bilen | Falkenberg Energi

Genom att sätta upp laddstolpar är vi med och utvecklar laddinfrastrukturen i Falkenberg. På så sätt gör vi det enklare att köra elbil och ökar förutsättningarna för fler elfordon. Detta är en del i vårt arbete att bidra till ett mer hållbart samhälle.

Våra laddplatser på Stortorget, P-hus Centrum (Kronan) och Bacchus ingår nätverket Charge Alliance, som finns över hela Sverige och i stora delar av Europa. Just nu är samtliga våra laddstolpar olåsta och vi bjuder på elen. Samtliga laddplatser är utrustade med Type-2-uttag. För att ladda behöver du ha med dig en laddsladd.

Under hösten 2019 kommer vi att införa ett betalningssystem på våra stolpar. För att kunna ladda behöver du då ett laddkort från oss. Med detta fyller du enkelt på din laddning när du är ute och kör, oavsett om du behöver ladda när du gör ett ärende eller köra längre sträckor med din elbil. Mer information kommer när det är dags att beställa ditt laddkort.

Stortorget

På Stortorget finns fem laddplatser. De är alla semisnabba laddare som innebär att du kan ladda bilen på 1–3 timmar, beroende på vilken bil du har. För att ladda behöver du ha med dig en laddsladd.

P-hus Centrum (Kronan)

I P-hus Centrum finns åtta laddplatser. De är alla semisnabba laddare som innebär att du kan ladda bilen på 1–3 timmar, beroende på vilken bil du har. För att ladda behöver du ha med dig en laddsladd.

Bacchus

På besöksparkeringen till vårt kontor på Bacchus väg 1 finns en laddplats. På kontorstid är den avsedd för våra besökare, övrig tid är den publik. Den är en semisnabb laddare som innebär att du kan ladda bilen på 1–3 timmar, beroende på vilken bil du har. För att ladda behöver du ha med dig en laddsladd.