GDPR och cookies | Falkenberg Energi

Om personuppgifter och GDPR

Dataskyddslagen GDPR, behandlar personuppgifter och ersätter den tidigare personuppgiftslagen, PUL. Lagen gäller alla företag och organisationer från och med den 25 maj 2018. Alla personliga data ägs av dig som kund eller privatperson, vilket innebär att du har rätt att få reda på hur vi som företag använder den information som finns om dig och för vilket syfte. Din integritet är viktig för oss och vi hanterar dina personuppgifter med respekt och omsorg.

Vad är en personuppgift?

All information som kan kopplas till en enskild individ som är i livet räknas som en personuppgift. Exempel på personuppgifter kan vara namn, adress, personnummer, anläggnings-ID, telefonnummer, e-postadress, mätarnummer, IP-nummer.

Varför behandlar vi dina personuppgifter?

När du tecknar ett avtal med oss behöver vi dina personuppgifter för att kunna uppfylla vår del av avtalet. Förutom namn och personnummer behandlar vi även uppgifter som till exempel telefonnummer och e-postadress för att kunna kommunicera med dig på bästa sätt. Om du har synpunkter på vilka personuppgifter vi behandlar är du välkommen att höra av dig till vår kundservice.

Så här behandlar vi personuppgifter

När du beställer en produkt eller tjänst hos Falkenberg Energi kommer dina personuppgifter att registreras i vår kunddatabas och användas för administration av din beställning. De kan också komma att behandlas av oss för automatiserad profilering eller för att genomföra marknadsanalyser, ta fram statistik, för marknadsföring samt för att utveckla och informera om tjänster och produkter.

Dina personuppgifter kommer endast att behandlas inom Falkenberg Energis koncern. Vi kommer inte att lämna ut dina uppgifter till någon annan part med undantag för de fall det krävs av oss för att uppfylla lagkrav.

Falkenberg Energi kommer att behålla dina uppgifter så länge du är kund hos oss. Därefter sparas de för olika lagkrav, som exempelvis bokföringslagen. När den tiden har passerats kommer dina personuppgifter att raderas.

Hur kan jag ta del av mina personuppgifter?

Du har enligt dataskyddslagen rätt att en gång per år kostnadsfritt begära ett utdrag av de personuppgifter vi har om dig. Använd vår blankett för begäran om registerutdrag av personuppgiftbehandlingar.

Som privatperson har du även rätt att få din information överförd till något annat företag eller organisation.

Om du har några frågor gällande behandlingen av dina personuppgifter eller om du anser att uppgifterna är felaktiga kan du kontakta vår kundservice för att få dem rättade, kompletterade och i vissa fall raderade.

Mer information om GDPR kan du få via Datainspektionen.

 

Om Cookies

Vi använder cookies på vår webbplats, falkenberg-energi.se. En cookie eller kaka är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information. Den används för att underlätta för besökaren och för att du ska få tillgång till olika funktioner.

Förenklar för dig som besökare

Om du gör några inställningar eller val på webbplatsen så kan information om det sparas i cookien. Nästa gång du besöker samma webbplats, slipper du göra om dessa inställningar. Istället meddelar cookien att besökaren varit där tidigare och vilka inställningar som gjorts. Cookies används alltså av praktiska skäl för att underlätta för dig som besöker oss.

Två typer av cookies

Det finns två typer av cookies. Den ena lagras endast tillfälligt och försvinner när du stänger din webbläsare. Den här typen av cookie används när du besöker falkenberg-energi.se. Den andra typen sparas som en fil på din dator under en längre tid och används när du besöker oss igen. Vi sparar ingen personlig information via cookies. Information om besökaren kan inte spåras.

Om du vill stänga av cookies

Om du inte vill ha några cookies kan du stänga av dessa i din webbläsare. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång webbplatsen försöker placera en cookie på din dator. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

Mer information om cookies kan du få via Post- och telestyrelsen.