App för energismarta val | Falkenberg Energi
Läs av energianvändning och mycket annat i Falkenberg Energis app

Koll på energianvändningen

Skaffa vår app och bli en smartare energianvändare! I appen får du koll på din energianvändning, dina kostnader och din miljöpåverkan. Ladda ner appen gratis i App Store eller Google Play.

Lättare att göra energismarta val

Att sänka elkostnaden och samtidigt göra hållbara val har nu blivit mycket enklare. I appen får du en tydlig översikt och kan styra din elanvändning så att det gynnar både plånbok och miljö. Enkel och överskådlig grafik med analyser, prognoser, dina fakturor, elbilsladdning etc. Du kan även se din solcellsanläggning eller styra ditt smarta hem. Här får du också konkreta tips på vad du kan göra för att tänka klimatsmart och sänka din elkostnad.

Exempel på funktioner:

  • Följ din energianvändning och se vilka förändringar som gör skillnad
  • Jämför din förbrukning med liknande hushåll
  • Aktuell driftinformation
  • Har du solceller? Jämför såld och köpt el
  • Styr din elbilsladdning
  • Se din klimatpåverkan och skapa energismarta vanor
  • Fakturanotiser
  • Lägg till användare
  • Koll på elpriset

Snabb överblick och jämförelser

Även om vi levererar 100% förnybar el (Bra Miljöval) och förnybar fjärrvärme så påverkar din energianvändning fortfarande miljön. Med vår app kan du enkelt övervaka din energiförbrukning – timme för timme, om du väljer rörligt timavtal. Dessutom kan du optimera din energianvändning genom att styra den till tider på dygnet när förutsättningarna är som bäst. På så sätt minskar du din miljöpåverkan och sparar samtidigt pengar.

Frågor och svar om appen

Hur kan jag enkelt förstå de olika vyerna?

Förklarande text finns på olika platser i appen. Ett inringat ”i” innehåller information om den specifika vy som du befinner dig på.

Hur fungerar prognos i appen?

Appen arbetar med avancerade beräkningar och algoritmer som skapar prognoser över din kommande energianvändning, dina kostnader och din miljöpåverkan. Om du har elhandel och elnät hos Falkenberg Energi räknas båda dessa med i kostnadsuppskattningen (energiskatt inkluderat). Du kan även bocka i ”Visa din uppskattade elanvändning” (till höger under cirkeln i mitten), för att se din förväntade elanvändning under dygnets olika timmar.

Kan jag se i appen vad som drar mest el i hemmet?

Under ”Analys” finns längst ner ”Vad förbrukar mest?” Denna information består av uppskattade värden som bygger på data från Energimyndigheten och energiexperter och ska ge en ungefärlig bild över vad som drar mest el i ditt hem. Notera att det inte är faktiska siffror för ditt specifika hem.

Hur fungerar jämförelse med liknande hushåll i appen?

Med ”Jämför med dina grannar” så menar vi hushåll som liknar ditt, som har ungefär samma förutsättningar och finns i samma område, så att väder och vind inte skiljer sig så mycket åt. Du kan inte se värden från specifika kunder utan all data är aggregerad.