3-C Productions | Falkenberg Energi

3-C Productions tillverkar fönsterdrev i världsklass, produkterna är väl beprövade och används i husbyggen över i stort sett hela världen.

En svensk innovation

Företagets fönsterdrev är en modern variant av skumplast. Minus alla hälsorisker som användning av fogskum innebär. Det är en smart innovation som påminner om gamla tiders tjärdrev för tätning av fönster.

3-C tänker grönt

Miljöarbetet är mycket viktigt för 3-C Productions. Omfattande arbete har lagts ner på att utveckla material och produktionsprocesser som ger minimal belastning på miljön. Därför var det en självklarhet att satsa på solenergi. För fem år sedan hittade de en lämplig byggnad i Vinberg och har idag solceller på fabrikstaket plus en anläggning på marken.

Anläggningen på taket kopplades in 2017 och är på 900 m2 med en toppeffekt på 217 kW och företaget blev därmed självförsörjande på energi. I maj 2019 kopplades markanläggningen in på nätet. En anläggning på nästan 1 ha och 253 kW som toppeffekt.

– Nästa steg är att byta ut alla våra bilar till eldrivna, som ska kunna laddas på vår anläggning. Det gäller faktiskt att hoppa på tåget, annars står du kvar på perrongen!

Johan Strömberg, VD