Frågor om att ladda elbil i Falkenberg | Falkenberg Energi

Vi hoppas att du skall hitta all information du söker som gäller laddning av elbil eller pluginhybrid här. Om du saknar något eller funderar på något annat i vår verksamhet är du välkommen att höra av dig till oss.

Vilka typer av laddstolpar finns det?

Alla laddstolpar från Falkenberg Energi är så kallade semisnabba laddare. Idag finns främst tre klasser av laddlösningar för elbilar:

  • Laddare med laddeffekt på upp till 7 kW är den vanligaste varianten för laddboxar till hemmet. Laddar en pluginhybridbil på några timmar och en ren elbil över natten.
  • Semisnabbladdare med laddeffekt på upp till 22 kW: laddar snabbare och kan ladda en elbil på 1–3 timmar. Detta är en vanlig lösning för laddstolpar på arbetsplatser eller annan offentlig miljö.
  • Snabbladdare med laddeffekt från 22 kW och uppåt.
Vad kostar det att ladda bilen?

Laddpriser på Falkenberg Energis laddstolpar. Gäller från och med 21 november 2023:

  • Med vårt laddkort, om du är elhandelskund hos Falkenberg Energi: 4,75 kr/kWh
  • Med vårt laddkort: 5,5 kr/kWh
  • Med kreditkort (via drive.falkenberg-energi.se): 6,95 kr/kWh. Minsta avgift är 10 kr.

Snittförbrukningen för några av de vanligaste elbilarna ligger på ca 1,4–1,9 kWh per mil enligt ett test som Vi Bilägare gjorde i januari 2019.

Vad behöver jag för att ladda?

Samtliga laddplatser är utrustade med Type 2-uttag. För att ladda behöver du ha med dig en laddsladd.

Var finns laddstolpar i Falkenberg?

Här kan du se alla publika laddplatser.

Varför sätter Falkenberg Energi upp laddstolpar?

Genom att sätta upp laddstolpar är vi med och utvecklar laddinfrastrukturen i Falkenberg. På så sätt gör vi det enklare att köra elbil och ökar förutsättningarna för fler elfordon. Detta är en del i vårt arbete att bidra till ett mer hållbart samhälle.

Hur laddar jag min bil?

Här får du tips om hur det går till för att ladda din elbil i Falkenberg.

Hur betalar jag för laddningen?

Du kan betala både med Falkenberg Energis laddkort, E.ONs laddkort och via appen Virta. Det går också bra att använda betalkort via drive.falkenberg-energi.se. Du hittar mer information om de olika betalsätten för våra laddstationer här.

Hur beställer jag ett laddkort?

Registrera dig här så skickar vi kostnadsfritt Falkenberg Energis laddkort till dig. Med vårt laddkort tankar du som är elhandelskund hos Falkenberg Energi till extra förmånligt pris på våra laddstationer.

Vilka kontakter finns på Falkenberg Energis laddstolpar?

Alla Falkenberg Energis laddstationer är av Type 2 och Mode 3. Olika elbilar har olika typer av kontakter, vilket gör att vissa laddstolpar bara fungerar till ett visst bilmärke. Type 1 och Type 2 är kontakter för normalladdning. CCS- och CHAdeMO-kontakter används vid snabbladdning. Type 2 och CCS är de vanligaste och har utsetts till EU-standard. Själva laddstationen ska vara av Mode 3, även det en godkänd EU-standard.

Var fungerar Falkenberg Energis laddkort?

Vi vill att du ska kunna köra på el, oavsett var du befinner dig. Därför jobbar vi för att hitta effektiva lösningar för dig och din elbil. Med vårt laddkort kan du ladda på Falkenbergs laddstolpar och alla laddstationer som ingår i E.ON Drive och Virta, ett av Nordens och Europas största laddnätverk.

Måste jag vara kund hos Falkenberg Energi för att ladda på Falkenberg Energis laddstationer?

Alla, oavsett om man är kund eller inte, är välkomna att ladda på våra laddstationer. Här hittar du mer information om våra priser.