Frågor om ladda bilen | Falkenberg Energi

Vi hoppas att du skall hitta all information du söker som gäller laddning av elbil eller pluginhybrid här. Om du saknar något eller funderar på något annat i vår verksamhet är du välkommen att höra av dig till oss.

Vilka typer av laddstolpar finns det?

Alla laddstolpar från Falkenberg Energi är så kallade semisnabba laddare. Idag finns främst tre klasser av laddlösningar för elbilar:

  • Destinationsladdare med laddeffekt på upp till 7 kW: den vanligaste varianten för laddboxar till hemmet. Laddar en pluginhybridbil på några timmar och en ren elbil över natten.
  • Semisnabbladdare med laddeffekt på upp till 25 kW: laddar snabbare och kan ladda en elbil på 1–3 timmar. Detta är en vanlig lösning för laddstolpar på arbetsplatser eller annan offentlig miljö.
  • Snabbladdare med laddeffekt från 25 kW och uppåt.
Vad kostar det att ladda bilen?

Just nu är samtliga våra laddstolpar olåsta och vi bjuder på elen. Samtliga laddplatser är utrustade med Type-2-uttag. Under våren 2020 kommer vi att införa ett betalningssystem på våra stolpar. För att kunna ladda behöver du då ett laddkort från oss. Mer information kommer när det är dags att beställa ditt laddkort.

Vad behöver jag för att ladda?

Samtliga laddplatser är utrustade med Type-2-uttag. För att ladda behöver du ha med dig en laddsladd.

Var finns laddstolpar i Falkenberg?

På uppladdning.nu kan du se alla publika laddplatser.

Varför sätter Falkenberg Energi upp laddstolpar?

Genom att sätta upp laddstolpar är vi med och utvecklar laddinfrastrukturen i Falkenberg. På så sätt gör vi det enklare att köra elbil och ökar förutsättningarna för fler elfordon. Detta är en del i vårt arbete att bidra till ett mer hållbart samhälle.