Info om mätarbyte i Falkenberg | Falkenberg Energi
1 sep 2021

Info om mätarbyte i Falkenberg

Totalt kommer vi på Falkenberg Energi byta runt 15 000 elmätare hos alla våra kunder.

Då kommer vi till dig
Nu är alla etapper startade och börjar bli klara. Bor du i Falkenberg och inte fått din elmätare utbytt kommer byten ske parallellt i alla etapper framöver. Nedan ser du vilken etapp ditt område tillhör och när vi var i ditt område.

15 mars: Hjortsberg, Herting, Fajans
16 april: Slätten, Västra Gärdet, Innerstaden
11 maj: Arvidstorp, Östra Gärdet, Stafsinge, Gamla Tröingeberg

8 juni: Ågård, Skrea, Skrea strand
22 Juli: Nya Tröingeberg, Industriområdet, Stafsinge Strand, Vinberg samhälle, Vinbergs Kyrkby

Om allting går som planerat kommer du få en avisering från SMART-Service med dag och tid för mätarbytet ca 1-2 veckor innan vi planerar att komma till dig. Något som kan vara bra att känna till är att Smart-Service har haft problem med systemet för tidsbokning så det kan hända att vi kommer ut till dig utan att du fått någon avisering.

Finns mätaren lättillgängligt placerad i ett mätarskåp utomhus behöver du inte vara hemma under mätarbytet. Då klarar montören uppdraget på egen hand. Om mätaren däremot sitter inomhus behöver du vara på plats för att öppna. I flerbostadshus sätter vi upp en lapp om mätarbytet i trappuppgången. Där kommer montörerna åt mätarna utan att behöva ta din tid i anspråk. Mätarbytet kostar dig inget extra utan ingår i nätavgiften.

Rätt information
Avisering till dig ska ske via SMS, mail eller på din fasta telefon. Vilket förutsätter att vi har rätt uppgifter. Gå gärna in på Mina sidor och kontrollera uppgifterna. Du loggar enkelt in med Mobilt Bank-ID. Är uppgifterna ofullständiga eller felaktiga kan du lätt ändra. Vi har av miljö- och ekonomiska skäl valt att ej skicka aviseringsbrev. Finns inget telefonnummer gör vi ett besök direkt och är ingen hemma lägger montören en lapp i brevlådan.

Har du frågor angående den tid som bokats kontakta SMART-Service på telefon 042-444 55 30.

Så här känner du igen oss
Montörerna som gör mätarbytet kommer från vår samarbetspartner SMART-service Nordic Contractors AB. De har legitimation både med sin egen logotyp och Falkenberg Energis. På deras bilar kommer det att finnas en magnetskylt som visar att de arbetar på uppdrag av Falkenberg Energi.

Vi jobbar snabbt
Själva mätarbytet går relativt fort. Räkna med att strömmen bryts under cirka 15 minuter. Efter bytet väntar montören till dess att mätaren får signal från vårt mätarsystem. Det ska maximalt ta några minuter. Vi vill vara säkra på att kommunikationen fungerar. Underlätta gärna för montören genom att ta bort vad som eventuellt kan vara i vägen för att komma åt mätarskåpet, det uppskattas mycket.

Noggrann dokumentation
All information i din nuvarande mätare dokumenteras, bland annat med foto, innan den monteras ner. Likaså dokumenteras den nya mätaren. Det är viktigt för att säkerställa att din kommande faktura blir rätt.

Hela mätarbytet är testat
Vi genomförde ett pilotprojekt i november då vi bytte runt 100 mätare. Tekniken fungerar som tänkt. Enda svårigheten vi hade med mätarbytet var att vi inte kunde komma in överallt på grund av pandemin. Vi är självfallet mycket försiktiga, av hänsyn till våra kunder och montörerna som gör jobbet, betonar Peter Persson.

Mer info om nya mätaren
Du finner mer information om din nya elmätare HÄR