Falkenberg Energi säkrar energikvalitetsmätning från dLab | Falkenberg Energi
2 sep 2021

Falkenberg Energi säkrar energikvalitetsmätning från dLab

Publicerad 2021-09-01 dlaboratory.com

Energiföretaget Falkenberg Energi utökar användningen av dInsight Analytics -plattformen från cleantechföretaget Dlaboratory Sweden AB (publ) genom att lägga till mätning av energikvalitet.

Falkenberg Energi, som ligger på Sveriges vackra västkust, strävar kontinuerligt efter att utvärdera och lägga till ny teknik för att säkra bättre infrastruktur. Det smarta nätet ses som en nödvändighet för att hänga med i samhällsutvecklingen och klara övergången till ett fossilfritt samhälle.   

Övergången till ett mer förnybart energisystem kräver ett stabilt och modernt elnät för att kunna hantera närproducerad el, fler bostäder, elbilar, etablering av elintensiv industri och utfasning av fossila energikällor. Genom att lägga till dQuality stärker vi våra möjligheter att få en bredare och bättre insikt i nätet, säger Mats Bengtsson, systemingenjör på Falkenberg Energi.

Falkenberg Energi har använt dLabs dInsight Analytics -plattform i ett par år och har nu tagit ytterligare ett steg genom att lägga till övervakningskomponenten dQuality 3.0.

Vi är mycket glada över att kunna erbjuda en heltäckande lösning som hjälper Falkenberg Energi att identifiera och hantera begränsningar i nätet. Den här senaste modulen i vår plattform hjälper dem att få kontroll över till exempel reaktiv effekt och övertoner, och sedan korrelera dessa mätningar ytterligare med andra avvikelser som upptäcks av vår dAnalyzer, säger Fredrik Akke, CTO på dLab.

Idrifttagandet av dQuality 3.0 innebär att Falkenberg Energi nu tar ännu ett steg mot sitt mål att effektivisera hela kedjan för att öka driftsäkerheten och kostnadseffektiviteten.