Elavtal Hotell Vesterhavet | Falkenberg Energi
VD’n på Hotell Vesterhavet som stolt tecknat elavtal med Falkenberg Energi.

När bilismen växte under 1950-talet startade eran med motell. Enligt amerikansk förebild byggdes det för bilburna gäster som parkerade direkt vid rummen. Ett av de första motellen låg längs dåvarande E6 i Falkenberg. Idag känner vi det som Hotell Vesterhavet.

– Sett till antalet bäddar, 250 stycken, är vi Falkenbergs största hotell, säger Roger Wiklund VD för Hotell Vesterhavet. Vi är ett mellanklasshotell, sommartid inriktad på barnfamiljer. Den vanligaste gästen kommer från Sverige någonstans, 10 – 35 mil bort. Efter sommaren är det ofta företag som hyr rum för anställda och entreprenörer som är här för arbete under en period. Vi har många rum med möjlighet till självhushåll.

Lokala leverantörer

Ambitionen hos Hotell Vesterhavet är att alltid jobba med lokala leverantörer. Åtminstone så länge som priset är rätt för den affärsdrivande verksamheten. Det innebär att hotellet liksom systerföretagen är kunder hos Falkenberg Energi, både för elhandel och elnät.
– Falkenberg Energi fungerar bra prismässigt. En sak vi verkligen tycker om är att de satsar på hållbar energi. Framöver är det ett måste, inte minst vad gäller vindkraft offshore. De är också lyhörda och effektiva. Det fungerar fantastiskt bra med Falkenberg Energis korta leveranstider och de svarar så snabbt att jag nästan blir avundsjuk, säger Roger Wiklund.
Han lägger till att han inte tar till överord i sina goda omdömen.
– Det märks när ett företag är lösningsorienterat eller inte. Hos Falkenberg Energi spelar det ingen roll vem man pratar med, för alla verkar alltid positiva och glada.

Gynnsam utveckling

Sett tillbaka på årets sommar är Roger Wiklund väldigt nöjd med utvecklingen. Falkenberg som sommarstad är stark. Skrea strand, Gekås och Vallarna drar alltid besökare.
– Utbudet av upplevelser har breddats i kommunen. Falkenberg har framgångsrikt marknadsfört sig som en matdestination och här finns många duktiga kreatörer. Det har gjort vår säsong längre med fler gäster. Jag tycker det är fantastiskt roligt att få jobba inom besöksnäringen här.