Driftstatus

Mät och systemtekniker Elnät

Falkenberg Energi AB är ett kommunägt bolag med ett av Sveriges starkaste miljöprofiler för energiföretag. Tillsammans jobbar vi utifrån visionen ”Energi för en hållbar framtid”. Vår infrastruktur består av elhandel, elnät och fjärrvärme där vi ständigt utvecklar vår verksamhet för att på bästa sätt möta våra kunders behov. Vi är 43 anställda och omsättningen är ca 200 Mkr. Lönsamheten är god. Verksamhetsområde Elnät ansvarar för distribution av 365 GWh el till 14 900 kunder inom Falkenbergs kommun. Kraven på elnätet ökar i takt med att samhället blir mer beroende av en ständigt fungerande elförsörjning. Vi går nu en spännande framtid till mötes när vi satsar på att utveckla framtidens smarta elnät för våra kunder. 
Falkenberg Energi söker nu en Mät-systemtekniker som har mätning och system i fokus.

Dina arbetsuppgifter: 
I rollen som Mät-systemtekniker kommer du att arbeta med allt kring mätning och underhåll av bla. SCADA system och tillhörande reläskydd i nätstationer m.m. Mindre beredningar och dokumentations ärenden kan förekomma. Dina arbetsuppgifter innebär också att vara med i vår beredskapsorganisation vid felavhjälpning och kopplingar inom elnät för 0,4–10 kV.

Din profil:
Vi söker dig som är utbildad inom elkraft alternativt har ett par års erfarenhet av arbete inom elnät och mätning. Det är meriterande om du har erfarenhet av SCADA system, signalkablar, nätverk, fiber, lågspänning och högspänning upp till 10 kV, samt kurs i bla. ESA m.m. B-körkort är ett krav.

Som person är du bra på att samarbeta, är målinriktad och uthållig. Du har en helhetssyn, gillar problemlösning och har ett strukturerat arbetssätt. Självklart identifierar du dig med våra värderingar – engagemang, öppenhet och ansvar.

Inom Falkenberg Energi strävar vi efter att vara en jämställd och öppen arbetsplats som speglar samhället vi verkar i. Vi ser därför gärna sökande med olika kulturell bakgrund och erfarenheter. 

Vi erbjuder:
Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning i ett välrenommerat kommunägt företag som är ett av Sveriges miljö smartaste energibolag. Hos oss får du ett fritt och utvecklade arbete på en trivsam arbetsplats med familjär anda där vi har fokus på samarbete och en prestigelös inställning.

Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta Peter Persson på tel 0346-88 67 14 eller peter.persson@falkenberg.se. Facklig representant är Tomas Bengtsson, VISION, tel 0346-88 67 17.
Omfattning: Heltid. Tillsvidareanställning hos Falkenberg Energi. Tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag: 2019-02-15.