Driftstatus

Ny gatubelysning i Skogstorp och Gamla stan

Skogstorp och Gamla stan får ny gatubelysning. Efter en längre tids underhållsarbete kan nu Falkenberg Energi och kommunen fokusera på att utveckla och förbättra gatubelysningen.
- Vi är ikapp med de projekt och underhållsarbeten som fanns när vi tog över driften. Nu är gatubelysningen så bra att vi tillsammans med kommunen kan börja fokusera på nybyggnation- och utvecklingsprojekt för att förbättra gatubelysningen i Falkenberg, säger Tommy Johansson, elnätschef på Falkenberg Energi.

Trästolpar i Skogstorp ska bytas
De trästolpar med gatubelysning som står längs med Göteborgsvägen i Skogstorp är rötskadade och ska bytas ut. De kommer att ersättas med stålstolpar och LED-armaturer. Klart innan årsskiftet.

Ny belysning i Gamla stan
St.Lars kyrkogata och Storgatan, delen Hallanäsgatan till Söderbron, ska få ny belysning eftersom nuvarande lyktstolpar är mycket rostiga och i dåligt skick. De nya lyktstolparna är i standardutförande medan armaturerna påminner om de tidigare för att passa in i Gamla stans karaktäristiska miljö. De nya armaturerna kommer att vara med LED-belysning. Arbetet startar i november.

Belysning på gång- och cykelvägar i Vinberg
Sen i somras pågår arbetet med att sätta upp belysning längs gång- och cykelvägarna mellan Vinberg och Vinbergs kyrkby samt mellan Vinberg och Vinbergs Hed. Det är det första större gemensamma nybyggnationsprojektet mellan Falkenberg Energi och Falkenbergs kommun. Arbetet förväntas vara färdigt innan årsskiftet.

Lyser det inte – felanmäl
Hjälp oss att ha koll på lamporna i kommunen. Ser du gatubelysning som inte fungerar, hör gärna av dig.

Felanmälan via telefon: 0346-88 50 20, mån-tor 8-16, fre 8-15, övrig tid endast akuta ärenden.